Spaghetti Carbonara | 6pm.dk

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti Carbonara er en af de nemmeste og mest velsmagende retter, jeg kender. Laves den rigtigt er det næsten ligesom at sidde på en fortovsrestaurant i Rom.

Vi fik serveret en “rigtig” spaghetti alla carbonara af en god italiensk ven: Den blev lavet på en god pasta med italiensk pancetta. Den “ægte” carbonara laves med den romerske guanciale, som er en krydret svinekæbe. Men pancetta går rigtig fint til retten – og så er det også noget nemmere at finde i supermarkedet.

Han brugte også rå æggeblommer, og for os fra salmonella-danmark, var det lidt af en overvindelse. Nu er der “stort set ikke er salmonella i danske æg”, så jeg er stille og roligt gået over til almindelige æggeblommer i maden. Men den pasteuriserede udgave.

Hemmeligheden bag en perfekt carbonara

…er, at pastaen skal være lige præcis så varm, at æggeblommerne stivner til en lækker cremet konsistens – men ikke for varm, så det bliver til røræg.

Gem altid lidt af vandet fra pastaen, som kan bruges til at spæde saucen op. Brug aldrig fløde. Det er kun nødvendigt, hvis blommerne ikke har fået den rette konsistens. Den cremede lækre sauce består udelukkende af æggeblommer, smag fra det italienske bacon og lidt vand fra pastaen.

Typisk er der ikke grøntsager i en carbonara, men peberfrugten giver bare lidt farve og smag, som gør det hele lidt ekstra indbydende.

Spaghetti alla carbonara

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 250 g Pancetta* (italiensk bacon) (eller alm. bacon)
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 rød peber i strimler
  • 200 g revet pecorini-ost eller parmesan
  • 4 æggeblommer evt. pasteuriserede
  • Friskkværnet Peber

Sådan gør du

  • Skær pancettaen i tynde skiver og derefter i strimler og steg sprøde på en pande. Tilsæt knust hvidløg og rød peberfrugt i ca 3 cm strimler og rør 2 minutter.
  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og lad den dryppe af. Hæld pastaen i panden og bland med pancettaen.
  • Bland æg, revet ost og godt med peber. Tilsæt æggeblandingen mens pastaen stadig er varm og rør konstant rundt, til blandingen bliver cremet. Spæd evt. op med lidt vand fra pastaen.
  • Server med frisk revet ost og lidt ekstra peber.

Noter

  • Pancetta kan suppleres med f.eks. prosciutto (italiensk skinke) eller 1 pakke bacon.
Spaghetti Carbonara 2
Spaghetti Carbonara 3

Se også en fremragende video her, hvor Antonio Carluccio viser, hvordan en ægte italiensk spaghetti laves.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

One Comment

  1. Suzan Schmidt

    Den ser virkelig lækker ud! Den skal jeg prøve at lave. Er sikker på ungerne også ville kunne lide den 🙂

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.