Rejesalat med et twist af Akvavit

I kategorien forretter er denne rejesalat en af mine absolut foretrukne. Både fordi den smager rigtig godt og samtidigt lidt specielt på grund af snapsen, men også fordi den er ekstrem nem at lave og så ser retten godt ud på middagsbordet. For os, der er vokset op med den klassiske rejesalat og masser af dressing fra de tusinde øer, er dette et godt alternativ uden at gå helt i firserstil. Snapsen i rejesalaten er ikke kraftig i smagen, så derfor passer forretten til langt de fleste hovedretter. Rejesalaten er også flere gange anvendt på det store frokostbord som et nemt og godt alternativ til rejesalaten fra supermarkedet.

Rejesalat med et twist

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille bæger creme fraiche 38%
  • 1/4 dl dild akvavit eller en anden snaps med smag - f.eks. linieakvavit
  • 1 lille finthakket rødløg
  • 1 bdt hakket dild gem lidt til pynt
  • 1 bdt grønne asparges
  • 300 g store rejer
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør creme fraiche, akvavit, rødløg og dild sammen.
  • Snit aspargesene lidt på skrå og vend dem i cremen sammen med de afdryppede rejer.
  • Lad rejerne trække 30 minutter og smag til med salt og peber. Pynt med lidt dild.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.