Suppebrød

Suppe er godt, men der hører brød til, når der serveres suppe herhjemme. Dette nemme og lækre suppebrød er både festligt og velsmagende tilbehør til alle supper. Børnene kan få lov til at være med til at forme alverdens figurer af dejen, og så bliver det lidt sjovere at spise suppe.

Man kan vælge at gøre dem lidt mere børnevenlige ved at skifte den grove mel ud med hvedemel, men jeg kan godt lide, at der er lidt fylde og lidt mere smag i brødet.

Suppebrød
Forb. tid
1 t 30 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
1 t 45 min
 
Antal: 12 suppehorn
Ingredienser
  • 1/4 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 50 g smør
  • 1 1/4 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g groft mel (fuldkorn, spelt, graham eller lignende)
  • 250 g hvedemel
Pensling
  • 1 æg
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i lunken mælk og tilsæt smeltet smør, yoghurt, honning og salt.
  2. Rør den grove mel i og tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen. Dejen skal lige netop slippe fingrene, når man rører ved den. Ellers tilsættes en smule mælk. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter under et viskestykke.

  3. HORN: del dejen i to lige store dele og rul en kugle af hver. Rul kuglen ud i en cirkel og del den i 6 lige store dele (jeg bruger en pizzaskærer). Rul hver del fra den brede kant ind mod midten og form et horn.
  4. FIGURER: rul dejen ud, så den er ca. 1 cm tyk og stik forskellige figurer ud.
  5. Lad horn/figurer hæve 30 min under et viskestykke.

  6. Pensl med æg og bag 12-15 minutter ved 200°C.

 

<

p style=”text-align: center;”>Prøv brødet til disse lækre supper:

<

p style=”text-align: center;”>




Broccolisuppe
Hot spansk tomatsuppeAspargessuppe



KartoffelsuppeTomatsuppe med peberfrugt og chiliCremet tomatsuppe

GemGem

GemGem

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.