Spaghetti med pancetta og linser

Spaghetti med italiensk pancetta og grønne linser er italiensk pastaret, når det er bedst. Der er brugt ganske få ingredienser, som sammen giver en frisk og spændende ret. Det er italienerne eksperter i. Retten er dejligt nem at lave og der er hurtigt og velsmagende mad på bordet på under en halv time.

Pancetta

Pancetta, som er en italiensk krydret bacon med en helt speciel smag, passer perfekt til italiensk mad. Man kan godt erstatte den med almindelig bacon, men typisk italiensk skal der kun forholdsvis lidt kød i spaghettien. Har man lidt parmaskinke i køleskabet, går det også godt til retten.

Linser

Jeg bruger linser fra dåse; mest på grund af tilberedningstiden. De kan bruges direkte i maden, mens tørre linser skal koges i 30-40 minutter, inden de kan bruges. Og der kan selvfølgelig være noget smagsmæssigt, men jeg har rigtig god erfaring med for eksempel de grønne linser fra urtekram eller bonduelle.

Spaghetti pancetta og linser

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 200 g grønne linser
  • 100 g pancetta
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bdt forårsløg
  • 2 stilke selleri
  • 10 cocktailtomater
  • 1 glas hvidvin
  • 1 tsk timian
  • 1/2 dl frisk basilikum
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Såfremt de grønne linser ikke er klar til brug, skal de koges efter anvisningen på pakken: skyl linserne og kog dem i saltet vand i ca. 30 minutter til de er møre.
  • Kog spaghetti og gem lidt af vandet.
  • Skær pancetta i strimler på ca 1 cm. Hak hvidløg, forårsløg, selleri og tomater fint. Svits det på en varm pande i 5 minutter. Gem lidt af toppene fra forårsløgene til pynt. 
  • Tilsæt hvidvin, timian samt hakket basilikum sammen med grønne linser til panden og kog hvidvinen ind til det halve.
  • Bland den kogte spaghetti i retten på panden og bland godt. Spæd evt. med lidt pastavand. Krydr med salt og peber og pynt med forårsløg og revet parmesan.

Noter

I retter, som denne pastaret, foretrækker jeg at hakke hvidløget fint med en skarp kniv i stedet for at presse fedene. Jeg syntes, at det giver en anden og bedre smag, når hvidløgene steges.    

Jeg har før anbefalet spaghettien fra Rummo, og den er stadig rigtig god, når der skal kræses lidt for retten.

Retten har udgangspunkt i en opskrift fra  Mad & Bolig justeret med italienske krydderier og hvidløg, som går rigtig godt sammen med pancettaen og linserne.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.