Slankeboller

Boller som slanker! Desværre nok ikke; men det er den bedste opskrift på boller til morgenmaden eller eftermiddagskaffen. De smager rigtig godt og er samtidig dejligt solide uden at være for tunge. De er meget nemme at lave og der er friske, varme boller på en time.

Opskriften faldt jeg over ved et tilfælde, da jeg skulle rydde op i de gamle opskrifter. Jeg har gemt denne opskrift i minimum 15 år og sikkert længere uden nogen sinde at lave den. Men nu skulle det være og straks blev det en favorit for hele familien.

Øllen giver en helt perfekt smag og fylde, men bollerne smager naturligvis overhovedet ikke af øl. Havregryn koges ganske let og køles med øllen, så den ikke er for varm, når gæren skal i. Gæren virker bedst omkring de 30 grader. Bliver det meget varmere og tæt på 50 grader, dør gæren og dejen hæver ikke. Bliver det koldere, virker gæren fint, men dejen skal hæve længere tid.

Slankeboller
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
1 t
 
Antal: 16 boller
Ingredienser
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 lys øl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 700-750 g hvedemel
  • birkes eller sesamfrø
Sådan gør du
  1. Kog havregryn med vand og salt i ca. 1 minut. 

  2. Lad havregrynene køle lidt af og tilsæt øl. Rør gæren i blandingen.

  3. Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. 

  4. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter

  5. Form 16 boller og lad dem efterhæve 10 minutter.

  6. Pensl med mælk og drys med sesamfrø. Bag ved 250°C i 15-20 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.