Æggekage

Denne klassiske æggekage er et sikkert hit herhjemme. Den vinder på alle punkter: den er super nem og hurtig at lave, den smager rigtig godt og der er bacon til. Og så er den billig, hvilket jo altid glæder en Sønderjyde som mig.

Opskriften på en æggekage er nærmest en religion – næsten som opskriften på et blødkogt æg. Men denne opskrift virker perfekt for mig. Den har den rigtige stegeflade (steg ved lav varme), ingen “snask” på toppen (brug et låg eller snyd og vend den), god konsistens (også uden mel og bagepulver), god smag og bacon.

Vi får altid et par skiver rugbrød og sennep til. Det giver lidt ekstra fylde og så passer det bare godt til.

  

Klassisk æggekage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 10 æg
  • 1 ½  dl mælk
  • 10 skiver røget bacon (eller 1 pakke bacon)
  • 25 g smør
  • 1 bk cherrytomater
  • 1 bdt purløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Frisk rugbrød
  • Stærk sennep

Sådan gør du

  • Steg bacon sprøde på en pande.
  • Pisk imens æggene godt luftige og tilsæt mælk og derefter salt og peber. 
  • Tag bacon op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af fedtet ud og smelt smørret ved god varme. Hæld æggemassen i og lad det stege i 2-3 minutter. 
  • Skru ned for varmen til lidt under middel, sæt låg på (eller staniol) og steg æggekagen i 10-15 minutter til overfladen er fast. 
  • Server med bacon, tomater skåret i halve, masser af frisk purløg, frisk rugbrød og en smule god stærk sennep. 

Noter

Man kan komme 1 tsk kartoffelmel i æggemassen (efter mælken) for at give konsistens. Men jeg syntes, det fungerer fint uden. Man skal dog holde sig fra hvedemel, der giver melsmag, hvis retten ikke kommer over 100 grader - og det gør en æggekage ikke.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.