Pasta med kylling og bacon | 6pm.dk

Cremet pasta med kylling, bacon & parmesan

En nem og lækker pasta med kylling, bacon og parmesan, som er et sikkert hit herhjemme. På god italiensk vis blandes ganske få ingredienser til en velsmagende ret. Og så tager det kun en halv times tid.

Saucen er en smule festlig med både smør og fløde. Til en hverdagsmiddag reducerer jeg smørret til det halve og bruger en fedtfattig madfløde eller minimælk, men er jeg lækkersulten og det er weekend, så kan der godt kommer lidt fløde i retten. Det smager altså bare godt.

Der er dog ingen tvivl om, at den cremede pastaret er god. Ungerne giver den two thumbs up, hvilket nok er noget af det ypperste herhjemme.

Variationer

Som med de fleste retter, kan denne også udvides og justeres til dagens indhold af køleskabet. Prøv f.eks. med snittede asparges, porrer, lidt rødløg, soltørrede tomater eller squash.

Cremet pasta med kylling og bacon
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g fettuccine eller tagliatelle
  • 50 g rucola
  • 450 g kyllingefilet
  • 2 spsk olie
  • 125 g bacon i skiver
  • 250 g champignon
  • 1 rød peberfrugt
Sauce
  • 2 æg
  • 50 g smør
  • 150 g revet parmesanost
  • ¼ l madfløde
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk frisk oregano og timian (eller 1 tsk tørret)
  • Salt og peber
  • ½ - 1 dl mælk
Sådan gør du
  1. Skyl rucolaen og slyng den tør.

  2. Skær kyllingekødet i tern og steg det i olien til det netop er gennemstegt. Tag det af panden. Steg så baconen sprød, tag den af panden og læg den på fedtsugende papir. Når bacon er kølet lidt af, rives eller skæres den i mindre stykker. 

  3. Steg champignon i skiver sammen med peberfrugt i tynde strimler, så de får lidt farve.

  4. Slå æggene ud i en gryde og pisk dem med en gaffel. Tilsæt smør, parmesanost og fløde og varm det hele over middelstærk varme under omrøring. Tilsæt hvidløg og finthakkede krydderier og lad det simre ved svag varme i 5 min. Kom kylling og bacon i saucen og lad det hele blive varmt. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er lidt for tyk, kan den tyndes med en smule mælk.

  5. Kog pastaen efter anvisninger på pakken og bland den med saucen. Server retten med champignon og peberfrugt samt lidt rucola på toppen.

Noter

Er det en festdag, så brug piskefløde i stedet for madfløde.

 

Dagens tip: 
Når jeg skal skære mange champignon i skiver, bruger jeg æggedeleren. Det er lynhurtigt og giver en perfekt størrelse champignonskiver.

Opskriften er hapset fra Ude og Hjemme. Jeg aner ikke, hvordan jeg er faldet over den, men god er den. Jeg har udvidet opskriften en smule med lidt grøntsager og lidt ekstra krydderier, som passer perfekt til retten.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.