Pasta med kylling og bacon | 6pm.dk

Cremet pasta med kylling, bacon & parmesan

En nem og lækker pasta med kylling, bacon og parmesan, som er et sikkert hit herhjemme. På god italiensk vis blandes ganske få ingredienser til en velsmagende ret. Og så tager det kun en halv times tid.

Saucen er en smule festlig med både smør og fløde. Til en hverdagsmiddag reducerer jeg smørret til det halve og bruger en fedtfattig madfløde eller minimælk, men er jeg lækkersulten og det er weekend, så kan der godt kommer lidt fløde i retten. Det smager altså bare godt.

Der er dog ingen tvivl om, at den cremede pastaret er god. Ungerne giver den two thumbs up, hvilket nok er noget af det ypperste herhjemme.

Variationer

Som med de fleste retter, kan denne også udvides og justeres til dagens indhold af køleskabet. Prøv f.eks. med snittede asparges, porrer, lidt rødløg, soltørrede tomater eller squash.

Cremet pasta med kylling og bacon

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g fettuccine eller tagliatelle
  • 50 g rucola
  • 450 g kyllingefilet
  • 2 spsk olie
  • 125 g bacon i skiver
  • 250 g champignon
  • 1 rød peberfrugt

Sauce

  • 2 æg
  • 50 g smør
  • 150 g revet parmesanost
  • ¼ l madfløde
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk frisk oregano og timian (eller 1 tsk tørret)
  • Salt og peber
  • ½ - 1 dl mælk

Sådan gør du

  • Skyl rucolaen og slyng den tør.
  • Skær kyllingekødet i tern og steg det i olien til det netop er gennemstegt. Tag det af panden. Steg så baconen sprød, tag den af panden og læg den på fedtsugende papir. Når bacon er kølet lidt af, rives eller skæres den i mindre stykker. 
  • Steg champignon i skiver sammen med peberfrugt i tynde strimler, så de får lidt farve.
  • Pisk æggene med en gaffel. Kom fløde, smør, parmesanost og æggene i en gryde og varm det over middelstærk varme under omrøring uden at saucen koger. Tilsæt hvidløg og finthakkede krydderier og lad det simre ved svag varme i 5 min. Kom kylling og bacon i saucen og lad det hele blive varmt. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er lidt for tyk, kan den tyndes med en smule mælk.
  • Kog pastaen efter anvisninger på pakken og bland den med saucen. Server retten med champignon og peberfrugt samt lidt rucola på toppen.

Noter

Er det en festdag, så brug piskefløde i stedet for madfløde.

Dagens tip: 
Når jeg skal skære mange champignon i skiver, bruger jeg æggedeleren. Det er lynhurtigt og giver en perfekt størrelse champignonskiver.

Opskriften er hapset fra Ude og Hjemme. Jeg aner ikke, hvordan jeg er faldet over den, men god er den. Jeg har udvidet opskriften en smule med lidt grøntsager og lidt ekstra krydderier, som passer perfekt til retten.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

2 Kommentarer

  1. Annette Kristiansen

    Jeg prøvede den pastaret, og må sige den var virkelig lækker, det der undre mig er at den blev grynet er det æggene der gør det?
    Annette

    • Hej Annette.
      Du har helt ret i, at det er æggene, der er synderen 🙂 Det gør ikke noget dårligt for den gode smag, men skal det se godt ud, så skal saucen selvfølgelig ikke være grynet. Tricket er at holde temperaturen nede, så saucen lige præcis ikke koger (max 80 grader læste jeg mig til), og saucen skal også kun varmes i kort tid derefter.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.