Mexicansk tacotærte med guacamole og tomatsalsa

Mexicansk Tacotærte

“Det smager mega godt – altså som i mega godt”; det er børnenes professionelle vurdering af den mexicanske tacotærte, som har alle de gode ting fra mexicansk taco-fyld blandet i en tærte.

Når tærtebunden er lavet (eller købt), er det en meget nem ret at sætte sammen. Jeg lavede den i forbindelse med vores LCHF omlægning, og brugte en low-carb tærtebund fra madbanditten, men retten kan sagtens laves med en god almindelig tærtebund og give samme gode resultat.

Tacotærten serveres med guacamole, tomatsalsa, jalapenos og creme fraiche. Kødet krydres med dit eget super nemme hjemmelavede mex-krydderi. Hvis man skal i den helt rigtige tex-mex stemning, hører der selvfølgelig også en Corona eller en Sol til.

Opskriften virker omfattende, men der er god tid til det hele: lav tærtebunden og på køl med den, lav kødfyldet, forbag tærtebunden, pisk topping, bag tærten, mas en avocado og hak en tomat, så har man guacamole og tomatsalsa. Lækkert og nemt.

 

 

Vi får ofte “mexicansk”, som er burritos med en god blanding af mexicansk krydret okse og kyllingekød med en masse salat, guacamole og alt det andet gode tilbehør. Denne tacotærte er et rigtigt godt alternativ til de traditionelle burritos, fajitas, enchiladas og tacos.

 

Mexicansk Tacotærte
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
Tærtebund LCHF
  • 2 dl mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 tsk guargummi
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 80 g smør
ELLER almindelig tærtebund
  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 100 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • lidt koldt vand
Tacofyld
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk konc. tomatpure (1 lille dåse)
  • 1 spsk mexicansk krydderi*
  • Olivenolie
Topping
  • 3 æg
  • 200 g Creme Fraiche 18% (er man på LCHF er det 38%)
  • 100 g revet cheddar
  • Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • Guacamole*
  • Tomatsalsa*
  • Creme Fraiche 18%
  • Jalapenos
Sådan gør du
LCHF tærtebund
  1. Mel, pofiber, guargummi og salt blandes. Smørret smuldres i melet og dejen samles med ægget. Dejen lægges i en smurt tærteform og fordeles med hånden. Hvis tiden tillader, så lad den hvile 1 time i køleskabet. Den prikkes og forbages ved 200°C i 10 minutter.

ELLER almindelig tærtebund
  1. Smørret smuldres i melet og dejen samles med æggeblomme, fløde og salt og evt. lidt koldt vand, hvis dejen kan tage det. Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Den prikkes og forbages ved 225°C i 10 minutter.

Tærte
  1. Hak løg og hvidløg fint og snit peberfrugt i små tern. Steg dem i olivenolie i 1 minut. Brun kødet og tilsæt tomatpure og krydderier. Kødet simrer i 10 minutter. 

  2. Pisk æg med creme fraiche, ost og salt og peber. 

  3. Kødfyldet fordeles i den forbagte tærtebund og topping hældes over. Tærten bages ca. 25 minutter ved 200°C.

  4. Mens tærten er i ovnen laves en lækker guacamole og tomatsalsa.

Noter

*Mexicansk krydderi:
1½ spsk spidskommen
1 tsk chipotle eller chilipulver
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
¼ tsk tørret oregano
½ tsk paprika
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet peber

*Tomatsalsa (den hurtige:)
4 modne tomater, finthakket
1 lille rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
1 spsk limesaft
Lidt olivenolie

*Guacamole (den hurtige:)
3 avocadoer
1 spsk limesaft
2 spsk cremefraiche 18%
1-2 dråber habanero/tabasco

 

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.