Hjemmelavet grøn basilikumpesto. Tilbehør til ostebordet.

Hjemmelavet pesto

Endnu engang viser det sig, at hjemmelavet bare er bedre. Denne grønne pesto lavet på basilikum og parmesan er super nem at lave og passer til rigtig meget. Jeg har brugt den til laks, ostebordet, pestobrød, pizzasnegle og tapas.

Det tager kun 10 minutter at blende lidt ingredienser og straks har man lækkert tilbehør, som lige løfter retten lidt.

 

Hjemmelavet pesto
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Ingredienser
  • 1 bundt basilikum 2 gode håndfulde
  • 1 dl parmesan
  • 15 g pinjekerne ½ pakke
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron, saften fra (eller 1 tsk konc.)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
Sådan gør du
  1. Rist pinjekerne på en varm pande uden fedtstof til de har fået lidt farve. Blend basilikum med alle ingredienser.

Noter

Opbevaring:

Hvis pestoen ikke skal bruges straks, kan den opbevares i et skoldet glas, som er skyllet med atamon. Hæld olivenolie over, så pestoen netop er dækket. Så kan den nemt holde sig 3-6 måneder i køleskabet (1-2 uger efter åbning).

 

Holdbarheden for (købt) pesto er:

1 måned i køleskab åbnet, 1 år i køkkenskab uåbnet, 6 måneder i fryser.
Pesto kan opbevares mørkt ved stuetemperatur, f.eks. i et køkkenskab eller en skuffe. Efter åbning bør pesto opbevares i køleskabet… Hjemmelavet pesto har en kortere holdbarhed (1-2 uger) end fabrikeret pesto.

Så ved man det og madspildet bliver forhåbentlig lidt mindre.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.