Sådan laves laks med pesto i ovnen

Ovnbagt laks med pesto

Når der skal fisk på bordet, er det næsten altid laks, der serveres. Det er der flere grunde til, men den vigtigste er, at det er den fisk, som børnene kan lide – udover fish and chips. Denne udgave i folie er både nem og hurtig og så smager den virkelig godt med den hjemmelavede grønne pesto på.

Virkelig virkelig lækkert. Festlig måde at servere laks på – egner sig fint til gæster

Opskriften er inspireret af Jamie, som bruger bønner under laksen serveret med nye kartofler. Man kan næsten bruge hvad som helst til folie-pakken. Essensen er, at det er totalt nemt at lægge en laks i folie med lidt grøntsager og bage det i ovnen. Laksen bliver bagt uden at blive tør og får samtidig en masse god smag fra grøntsagerne.

Pestoen er hjemmelavet, og det er også nemmere end man skulle tro. Man kan dog sagtens bruge en købt pesto, hvis det skal gå lidt hurtigere. Pestoen blev dog så god, at den er kommet med blandt favoritterne, og den er allerede brugt til ostebord, hvor den også passer perfekt til.

Tilbehøret i dette tilfælde var en lækker Spidskålssalat med en frisk olie-eddike-senneps dressing til. Det var egentlig en hvidkålssalat, men vi kan bedre lide spidskålen. Tilbehøret kunne også være nye kartofler (pestoen laver en meget god sauce i foliepakken, som kan bruges til kartoflerne) eller pasta.

 

Ovnbagt laks med pesto
Antal: 4 personer
Ingredienser
Pesto
  • 1 bundt basilikum (2 gode håndfulde)
  • 1 dl parmesan
  • 15 g pinjekerne (½ pakke)
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron, saften fra (eller 1 tsk konc.)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
Laks i folie
  • 4 laksefileter
  • 1 glas kongeasparges*
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 10 cherrytomater
  • 4 spsk pesto
Spidskålssalat
  • ½ spidskål
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller den gode citronbalsamico)
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk dijonsennep
  • Groft havsalt
Sådan gør du
Pesto
  1. Rist pinjekerne på en varm pande uden fedtstof til de har fået lidt farve. Blend basilikum med de øvrige ingredienser.

Laks i folie
  1. Læg asparges på et stykke staniol og drys med salt og peber og lidt olivenolie.

  2. Skær skindet af laksefileten og læg fileten ovenpå asparges. Fordel pesto på laksen og top med halve cherrytomater. Krydr med salt og lidt olivenolie. Luk foliepakkerne og læg dem i et ovnfast fad.

  3. Bag pakkerne ved 200°C i 20 minutter.

Spidskålssalat
  1. Snit spidskålen fint og skær agurk og rød peberfrugt i stænger. 

  2. Bland olie med eddike, sennep samt paprika og lidt groft havsalt. Lige før servering vendes dressingen med salaten.

Noter

* Andre muligheder for at lave bunden i folie-pakken:

Friske grønne asparges, squash i stave, grønne bønner og gulerødder og porrer i skiver.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

GemGem

LIGNENDE INDLÆG

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.