Tomatsuppe med peberfrugt. I baggrunden "det skæve tårn fra Pisa"-pasta.

Tomatsuppe med et twist af peberfrugt og chili

En god, lidt stærk, tomatsuppe med peberfrugt og chili passer perfekt til efteråret, når man har brug for lidt ekstra varme.

Det bedste ved denne periode med koldt og ruskende vejr er muligheden for at lave lækre varme supper. Hvis de ikke bliver for stærke, er ungerne faktisk rigtig glade for de fleste supper. Nu kan jeg godt lide chili, så det kræver lidt mådeholdenhed ikke at smide alt for meget chili i de krydrede supper. For det meste lykkes det.

Denne tomatsuppe har fået et ekstra twist med den gode friske smag fra peberfrugt og styrken fra lidt chili. Hvis der skal lidt mere fylde i suppen, kommer jeg en håndfuld gomitini suppehorn og f.eks. lidt stegt kyllingefilet i tern i suppen.

Og som til (næsten) alle supper, hører der lidt godt brød til. Prøv disse nemme suppebrød – altid et hit, og de har også den fordel, at man kan få det sidste af suppen op uden at ligne en hulemand, der forsøger at spise en dyb tallerken.

Nemt og lækkert brød til suppen

 

Tomatsuppe med et twist af peberfrugt og chili
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 rød snackpeberfrugt
  • ½ chili (eller tørret chili efter smag)
  • Olivenolie
  • 2 spsk konc. tomatpuré
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 l bouillon (1 høns + 1 grøntsagsterning)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 æggeblommer
Tilbehør
  • 4 spsk Creme Fraiche 18%
  • Godt brød
  • evt. suppehornspasta
  • evt. stegt kyllingefilet i tern
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg dem bløde i olivenolie sammen med peberfrugt i tern. Hak chilien fint og steg med yderligere 1 minut. Tilsæt koncentreret tomatpure og sauter 1 minut.

  2. Hak de flåede tomater* og tilsæt dem sammen med bouillonen. Lad det koge op og simre i 10 minutter.

  3. Kog evt. pasta og steg en kyllingfilet. 

  4. Blend suppen kortvarigt med en stavblender så suppen stadig har en grov konsistens (og tilsæt pasta og kylling).

  5. Smag til med salt og peber og tag suppen fra varmen. Rør æggeblommer og eddike i suppen. Suppen må ikke koge.

  6. Serveres med en skefuld creme fraiche og lunt brød.

Noter

*Tag dem op på et skærebræt og hak dem med en stor kniv.
Med hele flåede tomater undgår man de kedelige grønne stykker og tomaterne er ikke så vandede, som hakkede tomater kan være.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Opskriften er inspireret af en opskrift i Bilka Tasting, som er et fint sted at hente lidt inspiration.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.