Avocado salat med parmesan og parmaskinke

Avocado & parmaskinke salat

Avocado, italiensk parmaskinke, pinjekerner og babyspinat. Opskriften på en simpel men velsmagende salat, der er god både som frokostret og som tilbehør til aftensmaden – eller bare som en god salat med et køligt glas hvidvin til.

 

Avocado og parmaskinke salat

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke parmaskinke*
  • 50 g pinjekerner
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 avocado
  • 100 g babyspinat
  • 50 g parmasan

Sådan gør du

  • Rist pinjekerner let på en tør pande.
  • Skær parmaskinken i mindre stykker.
  • Bland eddike, olie og salt og peber.
  • Fjern sten og skal fra avocadoerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Skyl babyspinat og anret med avocado, parmaskinke og dressingen. Krydr eventuelt med lidt ekstra havsalt og friskkværnet peber. Pynt til sidst med parmasan i tynde skiver (brug kartoffelskrælleren).

Noter

*Jamie bruger sprødstegt pancetta i denne ret. Det giver en dejlig sprød og lidt mere salt smag. 

 

Opskriften er inspireret af Jamie Oliver, som endnu engang med simple men lækre ingredienser har skabt en ret, der er nem at lave, ser godt ud og smager godt.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.