Clubsandwich med kylling, bacon, avocado, spejlæg og en lækker karrydressing

Clubsandwich med kylling, avocado og serrano

En af de retter, som jeg meget ofte bestiller på en café, er Clubsandwich, fordi den bare smager godt med kombinationen af brød, kylling, serrano og karry. Og så er det en let ret, som er perfekt til en frokost. Samtidig er det meget nemt at lave sin egen café-stemning derhjemme med en lækker clubsandwich og et glas Pepsi Max.

Clubhouse sandwich er en meget gammel opskrift på mere end 100 år ligesom mange af de andre klassiske retter på café menuerne. Traditionelt bruger man kalkun i en clubsandwich, men jeg foretrækker kylling sammen med den typiske karrydressing. Normalt er der også kylling og bacon, som til alle tider passer perfekt sammen. Jeg har i stedet brugt serrano, som udover sprødheden også giver en god saltet smag, som går godt sammen med karrydressingen.

Dressingen er inspireret af Louises Madblog og justeret en lille smule til vores smagsløg. Og det er jo det lækre ved mange af disse retter; man kan rette i dem, eksperimentere og tilføje ingredienser, så det passer til en selv. Det gælder både clubsandwichen, hvor man selv kan bestemme indholdet, til dressingen, der kan sammensættes efter smag og behag – eller man kan bruge ens favorit dressing fra butikken.

Min club skal afsluttes med et spejlæg. Det er ikke strengt nødvendigt, men det smager bare virkeligt godt. Resten af familien slipper for spejlæg.

 

Clubsandwich med kylling og serrano
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 1 tsk karry
  • 1 pk serranoskinke (eller bacon)
  • 1 krølsalat
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 1 avocado
  • 1 rødløg
  • 12 skiver groft toastbrød
  • 4 æg
Karrydressing
  • 1 ½ dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk revet citronskal (eller 1 tsk citronsaft)
  • 1 tsk rørsukker (1 tsk honning)
  • salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Dressing
  1. Start med dressingen. Rist evt. karry ca. 30 sekunder på en varm pande uden fedtstof for at trække aromaerne frem. 

  2. Bland creme fraiche, mayonnaise og krydderierne og stil på køl.

Clubsandwich
  1. Steg serranoskinke sprødt og læg til side på køkkenrulle. Steg kyllingefilet sammen med 1 tsk karry. Skær kyllingestykkerne i skiver.

  2. Vask salaten og skær tomater, agurker, rødløg og avocado i tynde skiver.

  3. Rist toastbrødet og lav 4 spejlæg.

Saml clubsandwichen
  1. Start med dressing på det nederste stykke toast. Læg salat, tomatskiver og agurkeskiver på. Dryp med lidt mere dressing inden kyllingen og serrano kommer på. 

  2. Smør det midterste stykke toast med dressing og læg lidt salat, tomat, agurk. løg og kylling ovenpå. Afslut dette lag med avocado skiver og et spejlæg.

  3. Smør det sidste stykke toast med dressing på undersiden og afslut sandwichen. Skær den i to trekanter og stik evt. en cocktail-pind igennem for at holde sammen på sandwichen.

Noter

Variationer:

Kyllinginderfilet kan erstattes af kyllingebryst eller kalkunskiver.
Serrano erstattes af en anden type skinke, pancetta eller bacon
Dressingen kan udvides med 1 spsk sennep, fintsnittet drueagurk, spidskommen, finthakket løg osv osv.
Creme fraiche kan erstattes af skyr eller græsk yoghurt. 

Der er masser af muligheder for at lave en ny yndlings-sandwich.

Tilbehør:

Jeg elsker almindelige franske kartofler til en sandwich, men lækre pommes eller ovnstegte kartofler med chilidressing er bestemt også godkendt.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.