croque madame & croque monsieur med pocherede æg og friske tomater

Croque Monsieur & Croque Madame

Croque Madame er en af mine absolutte favoritter blandt sandwiches. Den er simpel og nem at lave og så smager den helt fantastisk toppet med et lækkert pocheret æg.

Croque Madame er min favorit, fordi der, i modsætning til Croque Monsieur, indgår et pocheret æg eller et spejlæg.

Pocherede æg

Pocherede æg kan godt skræmme lidt. Men jeg har brugt en super nem opskrift fra “Timm Vladimirs køkken“, og så er der altså ingen undskyldning for ikke at lave et lækkert pocheret æg, uanset om det er til en Croque Madame eller Egg Benedict.

Variationer

Der er mange måder at variere sin Croque Monsieur på med forskellige typer brød, ost, skinke, laks, tomater og sennep. Man kan såmænd også tilføje en ostesauce eller bechamelsauce, hvis man er til det. Jeg er mest til “den billige” udgave med almindeligt groft toastbrød i stedet for brioche. Skinken er ganske almindelig kogt skinke og osten er Gruyère eller Emmentaler (og hvis man ikke har det, så en skive ganske almindelig mellemlagret ost). Jeg bruger normalt dijon sennep til det meste, men netop i denne sandwich passer en klassisk grov sennep bedre.

Sammensætningen af sandwichen gør, at man ikke behøver trylle med specielle skinker og oste eller brød for den sags skyld. Retten smager bedst på den helt klassiske måde. Det er også en af grundende til, at en over 100 år gammel opskrift stadig holder i dag – “if it works, don’t fix it”, som man siger.

 

Croque Monsieur & Croque Madame
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 4 skiver groft toastbrød
  • Smør
  • Groft sennep
  • 2 skiver gruýere eller emmentaler
  • 2 skiver kogt skinke
  • 1 tomat
  • 3 spsk rapsolie
  • Friskkværnet peber
  • 2 æg (til Croque Madame)
  • groft salt
Sådan gør du
  1. Smør to skiver toastbrød med smør. Læg en skive ost og derefter en skive skinke på brødet. Skær tomaten i skiver og læg to skiver på hvert brød. Drys med lidt friskkværnet peber.

  2. Smør de to sidste skiver toastbrød med groft sennep. Læg dem øverst og tryk godt sammen. 

  3. Smelt 1 spsk smør med rapsolien og steg brødene på begge sider, til de er gyldne.

  4. Lav imens to pocherede æg (til croque madame). 

  5. Server straks og pynt med pocherede æg og lidt groft salt og friskkværnet peber.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

GemGem

LIGNENDE INDLÆG

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.