Jordskokkesuppe loaded med bacon-, rugbrøds- og æbletern.

Jordskokkesuppe ala Meyer

Jeg havde ikke troet, at ungerne var vilde med den lidt specielle smag fra jordskokker – men det var et hit! Jordskokkesuppe loaded med lækkert tilbehør er blød, cremet og meget smagfuld.

Jordskokkesuppen er faktisk så god, at den sagtens kan indgå som forret i nytårsmenuen.

Opskriften er inspireret af Claus Meyers opskrift på jordskokkesuppe med purløg og chorizo og tilført blandt andet ristede rugbrødscroutoner og friske æblestykker, som både giver smag og bid til suppen.

Suppen er ret nem at lave og perfekt til en kold efterårsdag. Mængden er fin til en familie på fire og der hører egentlig ikke flûtes til, når der er brødcroutoner. Men flûtes er perfekt til at få det sidste af suppen op af gryden.

 

Jordskokkesuppe ala Meyer

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk Æbleddike (eller citronsaft)

Topping

  • 100 g krydderpølse (eller bacon eller chorizo)
  • 1 jordskok
  • 1/2 bdt purløg
  • 1 æble
  • 2 skiver rugbrød
  • Evt. flutes

Sådan gør du

  • Skræl jordskokker, tag en fra til topping og skær resten samt løg og hvidløg  i grove tern.
  • Sauter jordskokker, løg, hvidløg og timian i olivenolie uden at grøntsagerne brunes.
  • Tilsæt bouillon og kog suppen i 15 minutter til jordskokkerne er møre. Lav toppingen imens.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt piskefløde til suppen og kog op igen. Smag til med salt, peber og eddike. 

Topping

  • Skær den sidste jordskok i små tern og mariner det sammen med klippet purløg og 1 spsk olivenolie, 1/2 spsk eddike og salt og peber. 
  • Skær krydderpølsen i mindre tern og rist dem på en pande. 
  • Smør rugbrødskiverne med olivenolie og drys med lidt groft salt. Rist det sprødt på begge sider på en pande og skær brødet i små tern.
  • Skær æblet i tern.
  • Server suppen toppet med æbler, marineret jordskokketern, ristede pølsetern og rugbrødscroutoner. Server evt. med lidt flutes til.

Noter

Tilsæt først salt til sidst, så jordskokkerne bliver møre.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.