Marinerede sild i en karrysalat: Karrysild

Hjemmelavet karrysild

Jeg elsker en god sildemad med karrysalat. Denne hjemmelavede karrysild slår dem alle med flere længder. Den er smagfuld og sprød og perfekt til en god marineret sild – og måske en snaps.

Jeg må indrømme, at til en hverdagsmad med sild laver jeg ikke en karrysalat. Der bruger jeg den gode fra brugsen. Men er der julefrokost eller en anden festlig lejlighed med det store kolde bord med marinerede sild, så hører der en god hjemmelavet karrysalat til.

Og når man nu laver sin helt egen karrysalat, så skal man købe de ordentlige “gammeldags modnede” marinerede sild til. Lidt dyrere – men meget bedre.

Opskriften er nem at lave, så jeg har egentlig ikke nogen gode undskyldninger for ikke at blande denne karrysalat, når det er tid til en lækker frokost med sildemadder.

 

Hjemmelavet karrysild
Ingredienser
Karrysalat
  • 2 spsk karry
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk græsk yoghurt (eller creme fraiche 18%)
  • 2 skalotteløg
  • 30 g kapers
  • 2 æbler
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bdt purløg
Sildemad
  • 1 glas marinerede sild (ca. 250 g)
  • 2 æg
  • 1 rødløg
  • Godt rugbrød
Sådan gør du
  1. Rist evt. karry ca. 30 sekunder på en varm pande uden fedtstof for at trække aromaerne frem. Kog æggene, så de er hårdkogte og køl dem.

  2. Bland mayonnaise med yoghurt og tilsæt karry, finthakkede skalotteløg, kapers og krydr med salt og lidt peber.

  3. Skær æbler i små tern og sildefilet i mundrette bidder og vend dem i karrysalaten.

  4. Pynt med klippet purløg og server sammen med godt rugbrød og rødløgsringe til.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

LIGNENDE INDLÆG

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.