Burger med laks i speltbolle

Lakseburger med gulerodssalat

Lakseburger er en virkelig god måde at få fisk på. Burgeren har en frisk creme med syltede agurker serveret i en hjemmebagt bolle. Nemt, hurtigt og meget lækkert.

Vi forsøger at få en fisk ind i menuen mindst en gang hver uge. Men jeg må indrømme, at der ikke er mange fisk, der slår en god laksefilet. Vi har prøvet med alle mulige andre slags fisk, og selvom de smager meget godt – eller tilbehøret gør, så ender både os og børnene på laks igen og igen. Den eneste afvigelse er den hjemmelavede Fish & Chips og hjemmelavede fiskefileter, som også ryger meget godt ned.

Men alle kan lide burger og lidt under halvdelen af vores tre børn kan lide laks. Så vores ugentlige fiskedag har fået en ny god ret i repertoiret.

Denne gang var der hjemmelavede spelt-burgerboller til, og selvom jeg nogen gange er doven og bruger en pakke købte boller, så smager det altså bare bedre med frisk hjemmebag.

Opskriften på dressingen er inspireret af gocook.dk, som er en rigtig god hjemmeside til at finde “børne-venlige” opskrifter. Både børne-venlige i form af smag, men også så de kan være med til at lave mad.

 

Lakseburger med gulerodssalat

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 spsk creme fraiche 18%
  • 5 spsk mayonnaise
  • 5 spsk dijon sennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 10 syltede agurker
  • Salt og friskkværnet peber*
  • 1/2 iceberg salat
  • Olivenolie
  • 4 laksefileter
  • 4 burgerboller

Gulerodssalat

  • 1 kg gulerødder
  • 1 citron
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 spsk sojasauce

Sådan gør du

  • Rist solsikkekerner på en tør pande og tilsæt sojasaucen når de begynder at få farve. Rør godt rundt og lad dem køle af. 
  • Skræl og riv gulerødderne og bland med saften fra en citron. Bland de ristede solsikkekerner i. 
  • Skær agurkerne i skiver og bland dem med creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og citronsaft.
  • Tør laksefileterne og smør dem i et tyndt lag olie. Steg dem ved god varme og start med skindsiden nedad. Når de er næsten gennemstegte krydres de med salt og peber og vendes i nogle få minutter, til de er gennemstegte. Fjern skindet fra laksen
  • Byg en burger af burgerbolle, salat, dressing og laks og server med frisk gulerodssalat.

Noter

*Jeg bruger en rigtig god citronpeber, som passer perfekt til fisk. Hvis man ikke har såden en, kan man drysse en smule citronsaft eller en smule revet citronskal på laksen sammen med salt og peber.
 

 

Brug denne opskrift på lækre boller til burgerenBurgerboller

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.