mexicansk taco suppe med kylling og kikærter | 6pm.dk

Mexicansk Taco Suppe med kylling og kikærter

Alle de gode ting fra en mexicansk taco proppet i en suppe. Nemt, hurtigt og lækkert. For en, der er tosset med mexicansk mad og med suppe, så er denne ret helt perfekt. Det er ikke en chili con carne, men tæt på. Det er ikke en taco, men tæt på. Det er en suppe med masser af smag og fylde, som kombinerer det bedste fra Tex-Mex køkkenet i en god og varmende taco suppe; perfekt til en kold vinterdag.

mexicansk taco suppe i støbejernsgryde

De fleste i sydstaterne har deres helt egen udgave af denne ret, fordi den er nem at lave, ingredienserne har enhvert køkken i sydstaterne med respekt for sig selv alligevel stående og så kan taco suppe varieres i det uendelige. For eksempel kan den også laves med hakket oksekød.

Dåser der skal anvendes til at lave mexikansk taco suppe

Suppen er nok en af de nemmeste supper at lave, da langt de fleste ingredienser kommer fra en dåse. Der skal skæres et løg og blandes lidt krydderi og der skal laves pulled chicken.

Pulled Chicken

Og her så jeg for nylig det nemmeste trick til at trække kylling fra hinanden – hvis man har en røremaskine. Normalt er det jo et arbejde, der bare skal overstås med 2 gafler og så trækker man det stegte eller kogte kyllingekød fra hinanden til lækre strimler. Det giver en helt speciel struktur i kødet, som bruges i mange retter fra mexikanske retter til tarteletter. Men tricket er at komme kyllingekødet i røremaskinen med en dejspade og så lade den køre i 1 minuts tid på laveste hastighed og så har man på ingen tid og med næsten intet arbejde pulled chicken. Så bliver det ikke meget nemmere!

Sådan laves pulled chicken nemt og hurtigt

 

Ingredienser
  • 2 kyllingefileter
  • 1 løg
  • 1/2 l kyllingbouillon*
  • 1 ds majs (ca 150g)
  • 1 ds røde kidney bønner
  • 1 ds kikærter (ca 250g drænet)
  • 2 ds flåede tomater**
  • 1 spsk taco krydderi (se opskrift i noter)
Topping
  • Tortilla chips
  • Creme Fraiche
  • Revet cheddar
  • Lime
  • Avocado
  • Koriander
Sådan gør du
  1. Hak løget fint og tilsæt det til bouillonen sammen med alle ingredienser bortset fra topping. Tilsæt dit hjemmelavede tacokrydderi.

  2. Lad det simre i minimum 30 minutter.

  3. Tag kyllingefileter op og riv dem med to gafler eller i røremaskinen med dejspade på laveste hastighed. Returner kyllingen til suppen og lad det simre endnu 10 minutter.

  4. Server rygende varm med tortilla chips, en spsk creme fraiche, revet cheddar og en smule lime presset ud over. Pynt evt. med avocado skiver og koriander. 

Noter

*Jeg bruger ofte 1 kyllingboullion og 1 grøntsagsbouillon terning. Det syntes jeg, giver den bedste smag.

**Og her kommer mit sædvanlige råd, når det kommer til flåede tomater: køb dem hele og hak dem selv på et skærebræt.

 

Tacokrydderi.

1 ½ spsk spidskommen
1 tsk chipotle eller chilipulver
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
¼ tsk tørret oregano
½ tsk paprika
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet peber.

 

Opskriften er inspireret af de gode opskrifter på tex-mex sydstatsmad, som findes på for eksempel Geniuskitchen.comiwashyoudry.com og specielt southernmadesimple.com. Gode sider til at blive inspireret til nye og spændende retter.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.