Scrambled eggs med forårsløg og chili | 6pm.dk

Scrambled eggs med forårsløg og chili

En hurtig og anderledes opskrift på den klassiske røræg med et twist af chili og revet ost serveret med friske tomater og avocado.

Jeg elsker æg til morgenmad. Specielt scrambled eggs er en favorit og den kan laves på mange måder. Der er selvfølgelig den helt klassiske røræg med bacon, men når man har fået det nok gange, prøver jeg at udvide den med lidt forskellige grøntsager og smag. Så nærmer den sig en farmers scrambled eggs med masser af grøntsager i. Man kan jo forholdsvist nemt stege lidt løg, peberfrugt, forårsløg, champignon eller hvad man har og stege det sammen med æggene. Så kommer der fylde, farve og smag i.

Røre eller vende

Der er flere måder at lave røræg på. De to metoder, jeg har brugt, er enten at røre næsten hele tiden eller at bruge en bagespatel og folde æggene ind over sig selv gentagne gange, så æggemassen nærmest ligger i lag.

Jeg må indrømme, at jeg altid har lavet den første udgave med at røre æggene rundt, så de ikke brænder på. Men efter at have afprøvet den “amerikanske måde” at lave dem på, hvor æggene lægges lagvis, og hvor æggene ikke steges helt færdige, men får lov at sætte sig, så er det min nye foretrukne måde at lave røræg på.

Det er blot en lille påmindelse om, at nogle gange skal man ikke være bange for at afprøve noget nyt. Af og til viser det sig, at den nye smag, struktur, udseende er mere attraktiv.

Mælk eller vand i røræg

Så er der jo spørgsmålet, om der skal væske i æggene for at lave gode røræg. Og jeg må da også her indrømme, at jeg har gjort som “alle sagde” man skulle og kommet en spsk eller to i æggene. Det viser sig, at det ikke gør noget godt for æggene. Det gør dem lidt hårdere og når væsken udskilles under opvarmning kan man risikere en samling af væske i bunden af panden. Jeg syntes nu ikke det har været det store problem, og efter at have sammenlignet begge dele må jeg sige, at det nok er lige meget – så længe vi taler om en spiseskefuld eller to. Til gengæld får man den lækreste struktur og fylde i æggene, hvis man vender den som beskrevet ovenfor og hvis man ikke steger massen helt tør inden servering.

 

Scrambled eggs med forårsløg og chili
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 6 æg
  • 1 bdt forårsløg
  • 1/2 chili (eller 1 drys chiliflager)
  • 1 spsk olivenolie og smør
  • 1 dl revet pecorini (eller parmesan)
  • Flagesalt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 2 avocadoer
  • 4 tomater
  • 1 lime
  • Koriander eller oregano
Sådan gør du
  1. Skær tomater i skiver og dryp med en smule olivenolie. Er man til stærk mad, kan den anden halvdel af chilien hakkes fint og blandes med tomaterne.

  2. Skær avocadoer i tynde skiver og dryp med saften fra 1/2 lime.

  3. Rør æg sammen i en skål sammen med revet ost.

  4. Hak forårsløg og chili i tynde skiver og steg dem i 1 spsk olivenolie og 1 spsk smør uden at det tager farve. 

  5. Skru lidt ned for varmen og rør ægget i. Vend det forsigtigt med en kagespatel, så det ligger i lag.

  6. Anret på en tallerken med avocado, tomater og æg.
  7. Dryp en smule olivenolie over. Drys med salt og lidt peber og pynt med lidt hakket oregano og en smule revet ost.

 

Endnu engang er jeg blevet inspireret af Jamie Olivers simple og gode retter.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.