Italiensk krydderiblanding hjemmelavet | 6pm.dk

Italiensk krydderi opskrift

Jeg laver næsten altid min egen italienske krydderiblanding, fordi jeg så har helt styr på smagen. Det er super nemt, fordi jeg allerede har alle ingredienserne i krydderiskuffen.

Den italienske krydderiblanding er perfekt til alle italienske pasta- og pizzaretter, men også til gryderetter, pastasalat, brød og ja, næsten hvad som helst, der skal have et lille pift af den helt specielle italienske smag.

Tørrede krydderier

Jeg bruger oftest bare tørrede krydderier og blander dem til lejligheden i en lille skål. Men denne italienske krydderiblanding bruger jeg i så mange retter, at jeg altid laver en større portion og gemmer den i en godt brugt bøtte fra urtekram (så slipper jeg for at lave et mærkat). Men har man et glas med låg, kan blandingen nemt gemmes i det. Husk dog at lave et lille mærkat til hvert glas, hvis man har flere.

Italiensk krydderiblanding hjemmelavet | 6pm.dk
Denne gang var jeg heldig at finde et bundt tørret oregano fra Sicilien. Som med frugter og grøntsager, så er der lidt mere smag i krydderierne, når de er dyrket under en god stærk sol, så bundtet får lov til både at give duft i køkkenet og smag i maden.

Om at tørre sine egne krydderier

Jeg har en lille krydderihave med timian, oregano, salvie og rosmarin. Når det er ved at være sent på sommeren og når oreganoen blomstrer, er det en god ide at tørre krydderierne, så man har til hele vinteren. Det er mest for sjov, men det er også ret lækkert at servere sine egne krydderier fra køkkenhaven.

Og så er det ret nemt at tørre sine egne krydderier: Skyl krydderierne. Tør dem så godt som muligt og læg stænglerne på en bageplade. Tør dem i ovnen ved 55°C i 2-3 timer. De er færdige, når krydderiet er helt tørt og smuldrer mellem fingrene. Smuldr krydderierne af stænglerne og kom det i et glas med låg. Lav kun en slags ad gangen. Husk mærkater.

 

 

Italiensk krydderiblanding

Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2 portioner

Ingredienser

  • 2 spsk basilikum
  • 2 spsk merian
  • 2 spsk oregano
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 spsk timian
  • 2 tsk hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Blandes og opbevares i en dåse eller et glas.

 

Krydderiblandinger og rubs

Prøv også de andre lækre blandinger: Cajun, Kylling, Mexicansk Taco eller BBQ krydderiblandingen.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.