Go Back Email Link

Pizzadej langtidshævet

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Hævetid 12 timer 45 minutter
Samlet tid 13 timer
Antal 4 pizzaer

Ingredienser

Fordej

  • ½ dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 50 g hvedemel tipo 00

Pizzadej

  • dl vand
  • 650 g hvedemel tipo 00
  • 150 g durummel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt

Sådan gør du

Fordej

  • Rør gær ud i lunken vand. Tilsæt mel og rør til en lind dej.
  • Lad fordejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter

Pizzadej

  • Rør fordejen sammen med vand, hvedemel, durummel, olivenolie, sukker og salt.
  • Ælt dejen i 10 minutter til den bliver smidig og lige slipper fingrene. Justér evt. med lidt hvedemel eller en smule vand.
  • Kom et tyndt lag olie over dejen og lad den hæve tildækket i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet et par timer før den skal bruges og lad den efterhæve ved stuetemperatur.
  • Del dejen i 4-6 boller og rul dem ud til tynde pizzabunde.
  • Kom fyld på og bag 5-10 minutter i ovnen på højeste varme - gerne 300°C, så tager det ca. 5 minutter for en pizza.