Go Back Email Link

Sprøde Italienske Boller di Chano

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 12 timer
Samlet tid 12 timer 20 minutter
Antal 16 boller

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 7 g gær
  • 150 g durummel
  • ½ tsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 600 g hvedemel

Næste morgen

  • 1 dl hvedemel (ca 60 g)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt durummel og ælt dejen.
  • Tilsæt sukker og salt.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt til dejen lige har samlet sig - ikke længere.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå ude på køkkenbordet natten over (12-15 timer).

Næste morgen

  • Hæld godt med mel på bordet og vend dejen ud. Vend dejen ind over sig selv en 5-6 gange og læg dejen tilbage i skålen. Drys dejen med det overskydende mel fra bordet.
  • Lad dejen efterhæve en time.
  • Form 14-16 boller groft med dejskraberen og læg dem på to bageplader med bagepapir.
  • Sæt et lille ovnfast fad med vand i bunden af ovnen (eller dampovn 60%) og bag bollerne ved 250°C varmluft i 17-20 minutter*, til de har fået en god brun farve.

Noter

* For en endnu sprødere bolle kan man komme lidt vand på overfladen efter ca. 10 minutter.