Go Back Email Link

Omelet med Skinke og Champignon

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 æg (1½ pr person*)
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 peberfrugt, rød
  • 4 forårsløg
  • 200 g champignon
  • Salt
  • 4 skiver kogt skinke (prosciutto cotto) 
  • 80 g revet cheddar
  • Purløg
  • 2-3 tomater

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt i tern og snit forårsløg. Skær champignon i mindre stykker.
  • Steg peberfrugt og forårsløg i olivenolie ved middelvarme i 1 minut. Der skal stadig være bid i peberfrugten. Tilsæt champignon og steg til de får lidt farve. (3-4 min). Læg grøntsagerne til side.
  • Pisk æg og tilsæt peber (ikke salt endnu)
  • Kom lidt olie på en lille pande og hæld æggene i. Steg omeletten ved mellem-lav** varme indtil den kun er lidt blød på toppen. Den skal være lidt blød og silkeagtig i midten, når den serveres.
  • Skær eller riv skinke i tern. Tomaterne kan enten skæres i mindres stykker og kommes i omeletten eller serveres ved siden af.
  • Kom grøntsagerne på omeletten og derefter skinke og revet ost. Drys med lidt salt.
  • Vend omeletten ind over sig selv ved at holde panden lidt skævt og lad omeletten glide ned i den side***. Vend så den ene side over den anden med spatlen. Vip omeletten fra panden over på en tallerken og drys med finthakket purløg. Server med friske tomater.

Noter

* Jeg bruger 1½ æg pr person, når jeg laver til to personer af gangen. Så har omeletten den perfekte tykkelse. Når der skal laves en omelet ad gangen, så bruger jeg 2 æg pr. person.
** Til en omelet bruger jeg position 6 eller 7 (jeg steger normalt ved position 8). Så bliver omeletten ikke branket, før den øverste del er tilpas blød.
*** Hvis flere skal have omelet bruger jeg en større pande på 28 cm og laver til to personer af gangen (4 æg). Så deler jeg omeletten i to, inden jeg vender den ind over sig selv.