Go Back Email Link

Sprøde Polenta Fritter

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • dl hønsebouillon
  • 1 tsk fint salt
  • 200 g majsgryn/majsmel
  • 20 g revet parmesan (1 dl)
  • 3 spsk olivenolie

Drys

  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk Parmesan
  • 2 spsk friske krydderurter (oregano og timian) (2 tsk hvis der bruges tørrede krydderier)

Sådan gør du

  • Bring bouillon i kog og drys majsgryn i under omrøring. Skru ned for varmen til svag varme og lad det koge i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring til det er en tyk grød med jævn konsistens. Rør revet parmesan og salt i majsgrøden.
    Step 1 for Polenta Fritter
  • Spred grøden jævnt ud på bagepapir i en 20 cm form eller i en sandkageform og sæt den til afkøling i mindst en time (den kan også laves dagen før).
    Step 1 for Polenta Fritter
  • Skær den afkølede majsgrød i pommes frites størrelse på ca 2 x 2 cm og ca 7-10 cm lange.
    Step 3 Polenta Fritter
  • Bland de udskårne frites med olivenolie of drys med parmesan og salt og evt. lidt hakkede krydderier.
    Step 4 Polenta Fritter
  • Bag fritterne på en bageplade ved 225°C i 30 minutter til de er sprøde.
    Step 5 Polenta Fritter

Noter

Serveres med aioli eller en god dip.