Go Back Email Link

Vitello Tonnato

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kalveculotte
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnetpeber

Tunsauce

  • dl mayonnaise
  • 1 ds tun i olie
  • 4 ansjosfilet i olie (kan erstattes af ½ tsk salt)
  • ½ dl kapers
  • ½ citron, fintrevet skal
  • 1 spsk citronsaft
  • Friskkværnet peber

Topping

  • 1 glas kapersbær
  • 1 glas semidried cherrytomater (eller soltørrede tomater. hakket groft)
  • Evt lidt rucola

Sådan gør du

  • Puds culotten og brun den på en varm pande i lidt olivenolie ca. 1 min på hver side.
  • Krydr culotten med salt og peber og kom den i ovnen ved 180℃ i 30 minutter til kernetemperaturen er 60 grader. Tag den ud og lad culotten hvile i 15 minutter inden den skæres i tynde skiver. For udskæring se noter!

Tunsauce

  • Afdryp tun og blend alle ingredienser til en cremet sauce. Smag til med citronsaft og peber.

Servering

  • Anret kalvekød på et fad med tuncreme ovenpå. Pynt med kapersbær, cherrytomater og evt. lidt rucola.

Noter

Jeg sætter gerne en kødnål i den spidse ende for nemt at kunne finde den rigtige ende, når kødet er stegt. Hvis man ikke skærer culotten rigtig, kan den blive utrolig sej og nærmest uspiselig.