Skær aubergine i små tern (ca 1x1 cm) og læg dem i blød i vand.
Steg kyllingefilet til de næsten har fået nok. Skær fileterne i mundrette stykker og stil til side.
Kog pasta som angivet på pakken og dræn. Gem ca. 1 deciliter af pastavandet.
Varm 5 spsk olie fra de soltørrede tomater og steg finthakkede skalotteløg og hvidløg i 3 minutter, til de er blanke.
Dræn aubergine for vand, klem dem evt. let. Kom aubergine ned til løgene. Steg i 3 minutter.
Kom de grofthakkede soltørrede tomater ved, sammen med yderligere 1 spsk af olien, og steg videre i 5 minutter.
Tilføj tomatpure og de stegte kyllingestykker og lad det hele simre i 5 minutter.
Smag til med chili, paprika, salt og peber.
Vend mascarpone i saucen sammen med pasta. Kom også 1 dl pastavand i saucen og varm retten godt op i et minut (den skal ikke koge).
Drys med parmesan og hakket basilikum og server med godt flutes til.