Go Back Email Link

Cremet pasta med mascarpone og soltørrede tomater

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g pasta rigatoni eller din egen favorit
  • 400 g kyllingefilet* kan udelades
  • 1 aubergine i små tern
  • 200 g soltørrede tomater i olie groft hakkede
  • 2 skalotteløg fint hakket
  • 3 fed hvidløg fint hakket
  • 1 ds koncentreret tomatpure
  • 250 g mascarpone eller Ricotta
  • 1-2 tsk chiliflager efter smag
  • 1-2 tsk røget paprika eller almindelig paprika
  • Havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2 spsk parmesan revet
  • 2 spsk frisk basilikum hakket
  • 1 godt flutes

Sådan gør du

  • Skær aubergine i små tern (ca 1x1 cm) og læg dem i blød i vand.
  • Steg kyllingefilet til de næsten har fået nok. Skær fileterne i mundrette stykker og stil til side.
  • Kog pasta som angivet på pakken og dræn. Gem ca. 1 deciliter af pastavandet.
  • Varm 5 spsk olie fra de soltørrede tomater og steg finthakkede skalotteløg og hvidløg i 3 minutter, til de er blanke.
  • Dræn aubergine for vand, klem dem evt. let. Kom aubergine ned til løgene. Steg i 3 minutter.
  • Kom de grofthakkede soltørrede tomater ved, sammen med yderligere 1 spsk af olien, og steg videre i 5 minutter.
  • Tilføj tomatpure og de stegte kyllingestykker og lad det hele simre i 5 minutter.
  • Smag til med chili, paprika, salt og peber.
  • Vend mascarpone i saucen sammen med pasta. Kom også 1 dl pastavand i saucen og varm retten godt op i et minut (den skal ikke koge).
  • Drys med parmesan og hakket basilikum og server med godt flutes til.

Noter

* Retten kan nemt laves med disse variationer:
  • Uden kød.
  • 500 g hakket oksekød.
  • 4-500 g hakket svinekød.
  • 1-2 pk bacon eller pancetta.
I alle tilfælde, undtagen kødfri, steges kødet inden det kommes i retten.
Prøv også squash i tern, friske tomater, revede gulerødder, peberfrugter i tern eller en håndfuld frisk spinat.