Go Back Email Link

Æblemarmelade

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 500 g æbler*
  • ½ dl vand
  • ½ dl æblecidereddike
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • ¼ tsk kanel (kan udelades)

Eventuelt

  • Rød frugtfarve
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Skær æbler i kvarte eller tern. Fjern kernehuset. Kog æblerne i ca 15 minutter sammen med vand og eddike, til de er helt udkogte.
  • Kom farin, sukker og vanille (samt evt lidt kanel) ved og lad marmeladen simre i 60 minutter.
  • Brug en stavblender eller et piskeris til at blende marmeladen til en passende konsistens. Jeg kan godt lide min æblemarmelade helt blød.
    Her er der mulighed for at "snyde" lidt og gøre marmeladen mere indbydende med en smule rød frugtfarve.
  • Kom marmeladen på et skoldet glas. Skyl evt. glasset med atamon blandet i vand. Marmeladen kan holde sig i et par uger.

Noter

* eller pærer.