Go Back Email Link

Kålpølsegryde

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 pk kålpølser i 1-2 cm stykker (300g)
  • 500 g små kartofler eller sweet potato i grove stykker
  • salt
  • 1 bk champignon i kvarte
  • ½ squash I store tern
  • 100 g haloumi (kan udelades)
  • 2 peberfrugter I store tern
  • 1 stort løg i 2-3 cm stykker
  • 4 stk forårsløg i 2 cm stykker
  • 2 fed hvidløg revet eller presset

Tilbehør

  • Aioli (6 spsk mayo + 1 fed presset hvidløg)
  • En blandet salat med f.eks. grønkål eller rødkål

Sovs

  • 2 dl mælk
  • 3 spsk konc. tomatpure

Sådan gør du

  • Brun pølserne i 1 spsk olivenolie på en pande ved god varme i ca 5 min, så de får farve. Sæt dem til side.
  • Brun kartofler i 1 spsk olivenolie ca 15 min. Krydr med salt. Sæt dem til side.
  • Brun champignon i 1 spsk olivenolie. Derefter squash og halumi. Derefter peberfrugt, løg, forårsløg, hvidløg. Lad det simre ca 10 minutter.
  • Sovs? Tilføj mælk og tomatpure når alle grøntsagerne er kommet i og lad det simre med i 10 min.
  • Kom pølse og kartofler tilbage og varm yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Server retten i panden med aioli til.