Go Back Email Link

Kylling i citron med blomkålsmos

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 600 g Kyllingefilet
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 dl mel
  • 1 dl parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 12 salvieblade
  • 2 citroner
  • 1 bk cherrytomater
  • 1 porre (kan udelades)
  • 2 spsk timian, frisk (eller 1 tsk tørret timian)
  • 1 dl hvidvin (eller grøntsagsbouillon)
  • 2 spsk kapers

Blomkålsmos

  • 1 blomkål
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g flødeost*
  • 2 spsk smør

Sådan gør du

  • Skær kyllingefileter på tværs og vend i græsk yoghurt og derefter i mel blandet med revet parmesan. Krydr med salt og peber og steg kyllingefileterne gyldne i olivenolie ca 5 minutter på hver side. Sæt kylling til side.
  • Tilføj lidt olivenolie og steg salvie blade og den ene citron skåret i skiver gyldne. Læg salvie og citron til side.
  • Tilføj lidt olivenolie og steg cherrytomater, en fintsnittet porre, timian og lidt salt og peber 4-5 minutter indtil tomaterne revner. Tilføj hvidvin (eller grøntsagsbouillon) og saft fra en citron og lad det simre 1 min. Tilføj kapers og lidt salt og peber. Kom kylling tilbage i panden og lad det simre i 5 minutter.
  • Skær blomkål i mindre buketter og kog det i 10 minutter. Blend blomkål** sammen med pressede hvidløgsfed, flødeost og smør.

Noter

* F.eks. BUKO Naturel, Philadelphia eller Mascarpone
** En blender giver en mere blød konsistens ala kartoffelmos. En røremaskine kan også bruges til en grovere, men lige så velsmagende, blomkålsmos.