Go Back Email Link

Rabarbermarmelade med æble og vanilje

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 1 æble
  • 1 spsk vand
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vanillesukker)
  • 1 stjerneanis
  • 200 g (sylte)sukker
  • Rød frugtfarve
  • 1 tsk Atamon

Sådan gør du

  • Rens og skær rabarber i tern. Skræl æblet og riv det groft. Bland vaniljekornene med en skefuld sukker.
  • Kom rabarber, æble, 1 spsk vand, vanilje, stjerneanis og sukker i en gryde og lad det simre i ca. 45 minutter. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
  • Tag stjernanis op og hæld rabarbermarmeladen på et skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl lunkent vand.