Rabarbermarmelade | 6pm.dk
Rabarbermarmelade med æble og vanilje
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 
Ingredienser
  • 400 g rabarber
  • 1 æble
  • 1 spsk vand
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vanillesukker)
  • 1 stjerneanis
  • 200 g (sylte)sukker
  • Rød frugtfarve
  • 1 tsk Atamon
Sådan gør du
  1. Rens og skær rabarber i tern. Skræl æblet og riv det groft. Bland vaniljekornene med en skefuld sukker.
  2. Kom rabarber, æble, 1 spsk vand, vanilje, stjerneanis og sukker i en gryde og lad det simre i ca. 45 minutter. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
  3. Tag stjernanis op og hæld rabarbermarmeladen på et skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl lunkent vand.