Aspargessuppe
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g grønne asparges
  • 1 lille skalotteløg
  • Smør til stegning
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 ½ dl grøntsagsbouillon
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 ½ dl fløde
  • 1 tsk groft salt
  • Hvid peber
Sådan gør du
  1. Knæk den træede del af aspargesen og skær dem i mindre stykker, men efterlad hovederne hele og læg dem til side.
  2. Hak løget og svits løg og asparges et par minutter i smør uden at det tager farve. Tilsæt 2 ½ dl bouillon og skrællede, fintsnittede kartofler og lad det simre i 10 minutter indtil aspargessnitterne og kartoflerne er møre.
  3. Blend suppen og tilsæt resten af bouillonen.
  4. Tilsæt aspargeshovederne og lade dem koge med i 2-3 min.
  5. Rør fløden sammen med æggeblommerne og citronsaften. Rør det i suppen og varm op til kogepunktet. Suppen må ikke koge.
  6. Smag til med salt og peber og server med godt brød.
Noter

Tip 1. Jævn evt. med majsstivelse, hvis der ønskes en tykkere konsistens. Kartoflerne burde dog give konsistens til suppen, så der ikke er behov for jævning.
Tip 2. Skal suppen serveres som gæstemad, bruger jeg 1/2 liter bouillon og 1/2 liter fløde. Alt smager bedre med fløde - men den går desværre ikke til hverdag.