Go Back Email Link

Syltede rødbeder med anis og peberrod

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 4 dl æbleeddike eller lagereddike
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 200 g sukker
  • 4 stjerneanis
  • 4 knuste peberkorn
  • 2 spsk revet peberrod
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Skyl rødbederne og kog dem i 30 minutter til de er møre men ikke alt for bløde og udkogte. Der skal stadig være lidt bid i dem. Hvis de ikke er samme størrelse, tages de op efterhånden som de bliver kogt færdige.
  • Skyl dem i koldt vand og gnid skrællen af (god ide med plastikhandsker). Skær dem i skiver (evt. med en kniv med bølget skær).
  • Kom alle de øvrige ingredienser, undtagen peberrod, i en gryde og kog op. Sluk og tilsæt peberroden og lad lagen trække 10 minutter.
  • Si lagen og hæld den over rødbederne i et skoldet glas, der er skyllet med atamon. Lad rødbederne trække i mindst 3 dage i køleskabet.