Go Back Email Link

God gammeldags Æggekage

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 strøgne teskefulde Maizena eller kartoffelmel
  • 1 pk bacon
  • 1 pk gode cocktailpølser
  • 1 pk prosciutto eller kogt skinke
  • 1 håndfuld friskhakket purløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 10-12 cherrytomater
  • Godt rugbrød og sennep (og ketchup til børnene)

Sådan gør du

  • Steg bacon og læg det til side på et stykke køkkenrulle. Steg cocktailpølserne og skær dem i mindre stykker. Skær prosciutto i skiver og steg kortvarigt.
  • Rør maizena ud i kold mælk og pisk æg med mælken. Rør havsalt og friskkværnet peber med i blandingen.
  • Steg æggeblandingen over svag varme (5-6 af 9) i fedtet fra baconen i ca 20 minutter. Ryst forsigtig panden i små cirkler en gang i mellem, så æggeblandingen sætter sig. Man kan med fordel anvende et låg på panden, men det er ikke nødvendigt. Det er heller ikke nødvendigt at vende æggekagen, blot man har tålmodighed nok.
  • Drys med hakket purløg og server med bacon, pølser, skinke, godt rugbrød og cherrytomater skåret i halve.