Just’s Langtidshævede Boller
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
8 t
Samlet tid
40 min
 
Antal: 14 boller
Ingredienser
  • 1/2 liter koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1/2 spsk salt
  • 2 håndfulde solsikkekerner eller hvad man nu lige har
  • 2 spsk neutral skyr (eller ymer, A38, yoghurt naturel)
  • 2-3 store revne gulerødder
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl rugmel
  • 10 dl hvedemel
Sådan gør du
  1. Opløs gær i vandet. Ælt rugmelet og halvdelen af hvedemelet i. Tilsæt sukker, salt, kerner, gulerødder og havregryn og ælt godt. Til sidst æltes resten af hvedemelet i.

  2. Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
  3. Læg 14 boller af dejen med to spiseskeer på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 220°C varmluft i ca. 20 min. I bunden af ovnen hældes en ½ liter vand i et fad eller dyb bradepande. 

  4. Bollerne bliver bedst, hvis de får lov at hvile i 15 minutter.