Go Back Email Link

Grillet laks og sprøde grøntsager i rød karry med Naan

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 squash
  • Sukkerærter
  • Grønne asparges
  • 50 g rød karrypasta
  • Lidt olie til stegning
  • 1 lime
  • 1 tsk sukker
  • 1 ds Kokosmælk (400 ml)
  • 2 dl ris
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vand
  • Toppe fra forårsløgene
  • Naan brød

Sådan gør du

  • Kog 3 dl vand. Tilsæt salt og ris og lad det koge ved svag varme i 12 min og herefter hvile i 12 min.
  • Steg rød karrypasta et minut i lidt olie i en gryde. Tilsæt kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt saften fra en lime og sukker og lad saucen småkoge.
  • Tør laksefileterne og smør dem i et tyndt lag olie. Grill dem ved god varme og start med skindsiden nedad. Når de er næsten gennemstegte krydres de med salt og peber og vendes i nogle få minutter, til de er gennemstegte. Skær laksen i mindre bidder og læg den til side under lidt staniol.
  • Snit gulerødder i tynde stave, rød peber og squash i strimler, forårsløg og grønne asparges i skrå stykker på ca. 3 cm. Gem toppen af forårsløgene til pynt. Steg alle grøntsagerne i en wok eller sauterpande 3-4 min ved mellem varme, så de ikke brankes, men bliver sprøde.
  • Serveres i en skål med ris, sprøde grøntsager, laks og lidt sauce pyntet med toppe fra forårsløgene. Server friskbagt Naan til.

Noter

Den hurtige løsning: Køb færdigt Naan brød.