Suppebrød
Forb. tid
1 t 30 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
1 t 45 min
 
Antal: 12 suppehorn
Ingredienser
  • 1/4 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 50 g smør
  • 1 1/4 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g groft mel (fuldkorn, spelt, graham eller lignende)
  • 250 g hvedemel
Pensling
  • 1 æg
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i lunken mælk og tilsæt smeltet smør, yoghurt, honning og salt.
  2. Rør den grove mel i og tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen. Dejen skal lige netop slippe fingrene, når man rører ved den. Ellers tilsættes en smule mælk. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter under et viskestykke.

  3. HORN: del dejen i to lige store dele og rul en kugle af hver. Rul kuglen ud i en cirkel og del den i 6 lige store dele (jeg bruger en pizzaskærer). Rul hver del fra den brede kant ind mod midten og form et horn.
  4. FIGURER: rul dejen ud, så den er ca. 1 cm tyk og stik forskellige figurer ud.
  5. Lad horn/figurer hæve 30 min under et viskestykke.

  6. Pensl med æg og bag 12-15 minutter ved 200°C.