Broccolisuppe
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 porre
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 1 bagekartoffel
  • 1 broccoli
  • 1 tsk timian
  • 1 l grøntsagsbouillon (2 terninger)
  • 1 dl piskefløde eller creme fraiche 18%
  • Salt og friskkværnet peber
Til servering
  • 75 g usaltede pistacienødder
  • Bacontern
  • 1 rødt æble
  • citronsaft
  • 1 spsk honning
Sådan gør du
  1. Snit porre, løg, og hvidløg groft. Steg dem i en stor gryde ved lav varme i lidt olivenolie i 5 minutter indtil de er lidt bløde. Tilsæt de snittede kartofler og drys med timian, salt og peber. Hæld bouillon over og lad det hele simre i 15 minutter uden låg. 

  2. Snit broccoli (gem lidt af de mindre toppe) og tilsæt til suppen. Lad broccoli koge med i 5 minutter.

  3. Skær æblet i tern og vend i lidt citronsaft og honning. Steg bacontern sprøde.

  4. Når kartoflerne er bløde, pureres suppen med en stavblender og fløde tilsættes.

  5. Server med rå broccolitoppe, pistacienødder, æble og sprøde bacontern.

Noter

Suppen i sig selv er helt fantastisk, men med lidt toppings bliver det hele meget bedre.

Mulighederne for toppings er mange:
- ristede græskarkerner
- brødcroutoner (rugbrødstern ristet i olivenolie)
- ristede mandler

og bacon!