Go Back Email Link

Nytårs Kransekage

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 500 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 1 ½ æggehvide

Glasur

  • 1 æggehvide
  • 150 g flormelis
  • ½ tsk hvidvinseddike

Chokolade

  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Rør sukker i æggehviden. Lad det trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen.
  • Del marcipanen mindre stykker og arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen. Tilsæt sukker/æg lidt af gangen og tilsæt ikke mere end der skal til, for at danne en ensartet tæt masse.
  • Anbring kransekagemassen i en tildækket skål og sæt den i køleskabet mindst 30 minutter og gerne længere.
  • Rul dejen ud til 2 lige store pølser, som er 60 cm lange. Skær den ene pølse ud 3 stykker på henholdsvis 15, 18 og 27 cm. Skær også den anden pølse ud i 3 stykker på henholdsvis 12, 21 og 24 cm.
  • Der bliver et lille stykke dej i overskud - tril det til en kugle, tryk den lidt spids og gem den til toppen af kransekagen
  • Form hver pølse til en ring, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt spidse i toppen.
  • Bag kransekagestykkerne midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter til de er gyldne.
  • Rør æggehvide, flormelis og hvidvinseddike sammen til en sej og fast glasur. Hæld glasuren i en sprøjtepose sprøjt så glasuren ud over de afkølede kransekagestykker i et klassisk zigzagmønster.
  • Smelt chokoladen over et vandbad og dyp bunden af ringene heri. Lad chokoladen køle lidt, så den stadig er blød men ikke løber, inden de stables.