Go Back Email Link

De lækreste teboller

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 12 boller

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 35 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 70 g blødt smør
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren i mælken.
  • Rør ca 1/3 af melet i mælken og tilsæt derefter sukker, æg og smør. Gem lidt af ægget til pensling.
  • Ælt resten af melet i dejen og lad den hæve i 30 minutter.
  • Form 12 boller og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter. Det kan være en fordel at komme en smule smør på hænderne, så dejen ikke hænger fast.
  • Pensl med æg eller mælk. Bag bollerne ved 225°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.