Go Back
Porretærte med skinke
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g mel
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • lidt koldt vand
Fyld
  • 3 porrer
  • 1 fed hvidløg
  • smør
  • 150 skinke
  • 4 æg
  • 3 dl kaffefløde (eller madfløde)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 g Revet ost
Tilbehør
  • Blandet grøn salat
Sådan gør du
  1. Smørret smuldres i melet og dejen samles med æggeblomme og fløde og evt. lidt koldt vand, hvis dejen kan tage det.

  2. Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Den prikkes og forbages ved 225°C i 10 minutter.

  3. Hvidløget snittes fint. Porrerne renses, skæres i skiver og ristes møre i smørret sammen med hvidløg.

  4. Æg, kaffefløde og krydderier piskes sammen. Skinken skæres i strimler og tilsættes sammen med porrerne. 

  5. Fyldet hældes i den forbagte tærtebund og osten drysses over. Tærten bages ca. 20 minutter ved  225°C. Serveres med grøn salat.