Go Back Email Link

Kyllingesalat med sukkerærter og æg

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk bacon
  • 3 kyllingefileter
  • 2 tsk italiensk krydderi*
  • 4 æg
  • 1 rødløg
  • 200 g sukkerærter
  • 1 rød peber
  • 1 bk cherrytomater
  • 2 hjertesalat
  • 100 g revet cheddar
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. flutes

Dressing

  • 1 dl mayonnaise (hellmanns)
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • ½ tsk sukker
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • purløg

Sådan gør du

  • Kog æggene i 10 min.
  • Steg bacon sprødt og læg det til afkøling på køkkenrulle.
  • Skær kyllingefileter i mindre bidder og steg dem på en pande. Krydr med italiensk krydderi og salt og peber.
  • Snit rødløg i tynde både, sukkerærter og peberfrugt i mindre stykker, cherrytomater i halve og skyl salaten. Anret det på tallerkener sammen med kylling og bacon og hårdkogte æg i kvarte. Server med en frisk dressing og evt. lidt flutes til. 

Dressing

  • Bland det hele og smag til med citronsaft og salt/peber. Stil det på køl.

Noter

* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding:
2 spsk basilikum
2 spsk merian
2 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
2 tsk hvidløgspulver
Blandes og opbevares i en dåse.