Hjemmelavet grøn basilikumpesto. Tilbehør til ostebordet.
Hjemmelavet pesto
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Ingredienser
  • 1 bundt basilikum 2 gode håndfulde
  • 1 dl parmesan
  • 15 g pinjekerne ½ pakke
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron, saften fra (eller 1 tsk konc.)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
Sådan gør du
  1. Rist pinjekerne på en varm pande uden fedtstof til de har fået lidt farve.

  2. Blend basilikum med alle ingredienser.

Noter

Opbevaring:

Hvis pestoen ikke skal bruges straks, kan den opbevares i et skoldet glas, som er skyllet med atamon. Hæld olivenolie over, så pestoen netop er dækket. Så kan den nemt holde sig 3-6 måneder i køleskabet (1-2 uger efter åbning).