Sandwichboller med müsli drysset med havregryn
Sandwichboller med müsli
Forb. tid
1 t 10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
1 t 20 min
 
Antal: 8 boller
Ingredienser
  • 3 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk madolie
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g speltmel
  • 100 g müsli
  • 350 g hvedemel
  • Havregryn
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt speltmel og müsli og ælt dejen. 

  2. Tilsæt madolie, sukker, salt og det meste af et pisket æg (gem lidt til pensling).

  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.

  4. Form 8 lidt aflange boller på bagepapir. Tryk bollerne lidt flade og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.

  5. Pensl med æg og drys med havregryn. Bag ved 225°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.

Noter

Dagens bagetip:

»Mange tilsætter fejlagtigt salt for at opløse gæren. Salt trækker væden ud af gærcellerne, så de skrumper ind. Man piner gæren, hvis man tilsætter sukker eller salt, så lad være med det« (kilde Samvirke)

Derfor tilsætter jeg altid ca. halvdelen af melet inden både sukker, salt og olie tilsættes.