croque madame & croque monsieur med pocherede æg og friske tomater
Pocherede æg
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Ingredienser
Den nemme metode
  • Æg
  • Olivenolie
Den klassiske metode
  • Æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk lagereddike
Sådan gør du
Den nemme metode
  1. Tag en kop og læg husholdningsfilm i som en lille skål. Smør husholdningsfilmen med en smule olie, så ægget ikke sidder fast. Slå ægget ud i koppen.

  2. Bind enten en lille knude på filmen eller vrid den, så posen er lukket. 

  3. Kom posen i kogende vand og kog ægget 4½ minut. Lav så mange æg ad gangen, som der er behov for.

Den klassiske metode
  1. Kom eddike og salt i kogende vand.

  2. Skru ned for varmen, så vandet ikke bobler, men kun simrer stille. Rør i vandet, så det drejer langsomt rundt. Det vil hjælpe til at samle ægget.

  3. Slå et æg ud i en kop og hæld det derefter i gryden i én bevægelse. Det er fint, at ægget spreder sig lidt. Det vil samle sig, når det koger. Ellers kan det hjælpes lidt med en ske.

  4. Æggene skal koge ca. 3-4 minutter og tages op med en hulske, når det er færdigt. Kog ikke mere end 2-3 æg ad gangen.