Burger med laks i speltbolle
Lakseburger med gulerodssalat
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 5 spsk creme fraiche 18%
  • 5 spsk mayonnaise
  • 5 spsk dijon sennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 10 syltede agurker
  • Salt og friskkværnet peber*
  • 1/2 iceberg salat
  • Olivenolie
  • 4 laksefileter
  • 4 burgerboller
Gulerodssalat
  • 1 kg gulerødder
  • 1 citron
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 spsk sojasauce
Sådan gør du
  1. Rist solsikkekerner på en tør pande og tilsæt sojasaucen når de begynder at få farve. Rør godt rundt og lad dem køle af. 

  2. Skræl og riv gulerødderne og bland med saften fra en citron. Bland de ristede solsikkekerner i. 

  3. Skær agurkerne i skiver og bland dem med creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og citronsaft.

  4. Tør laksefileterne og smør dem i et tyndt lag olie. Steg dem ved god varme og start med skindsiden nedad. Når de er næsten gennemstegte krydres de med salt og peber og vendes i nogle få minutter, til de er gennemstegte. Fjern skindet fra laksen

  5. Byg en burger af burgerbolle, salat, dressing og laks og server med frisk gulerodssalat.

Noter

*Jeg bruger en rigtig god citronpeber, som passer perfekt til fisk. Hvis man ikke har såden en, kan man drysse en smule citronsaft eller en smule revet citronskal på laksen sammen med salt og peber.