mexicansk taco suppe med kylling og kikærter | 6pm.dk
Mexicansk Taco Suppe
Ingredienser
  • 2 kyllingefileter
  • 1 løg
  • 1/2 l kyllingbouillon*
  • 1 ds majs (ca 150g)
  • 1 ds røde kidney bønner
  • 1 ds kikærter (ca 250g drænet)
  • 2 ds hakkede tomater**
  • 1 spsk taco krydderi (se opskrift i noter)
Topping
  • Tortilla chips
  • Creme Fraiche
  • Revet cheddar
  • Lime
  • Avocado
  • Koriander
Sådan gør du
  1. Hak løget fint og tilsæt det til bouillonen sammen med alle ingredienser bortset fra topping. Tilsæt dit hjemmelavede tacokrydderi.

  2. Lad det simre i minimum 30 minutter.

  3. Tag kyllingefileter op og riv dem med to gafler eller i røremaskinen med dejspade på laveste hastighed. Returner kyllingen til suppen og lad det simre endnu 10 minutter.

  4. Server rygende varm med tortilla chips, en spsk creme fraiche, revet cheddar og en smule lime presset ud over. Pynt evt. med avocado skiver og koriander. 

Noter

*Jeg bruger ofte 1 kyllingboullion og 1 grøntsagsbouillon terning. Det syntes jeg, giver den bedste smag.

**Og her kommer mit sædvanlige råd, når det kommer til hakkede tomater: køb hele flåede tomater og hak dem selv på et skærebræt.

 

Tacokrydderi.

1 ½ spsk spidskommen
1 tsk chipotle eller chilipulver
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
¼ tsk tørret oregano
½ tsk paprika
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet peber.