Go Back Email Link

Mexicansk Taco Suppe

Ingredienser

  • 2 kyllingefileter
  • 1 løg
  • 1/2 l kyllingbouillon*
  • 1 ds majs (ca 150g)
  • 1 ds røde kidney bønner
  • 1 ds kikærter (ca 250g drænet)
  • 2 ds hakkede tomater**
  • 1 spsk taco krydderi (se opskrift i noter)

Topping

  • Tortilla chips
  • Creme Fraiche
  • Revet cheddar
  • Lime
  • Avocado
  • Koriander

Sådan gør du

  • Hak løget fint og tilsæt det til bouillonen sammen med alle ingredienser bortset fra topping. Tilsæt dit hjemmelavede tacokrydderi.
  • Lad det simre i minimum 30 minutter.
  • Tag kyllingefileter op og riv dem med to gafler eller i røremaskinen med dejspade på laveste hastighed. Returner kyllingen til suppen og lad det simre endnu 10 minutter.
  • Server rygende varm med tortilla chips, en spsk creme fraiche, revet cheddar og en smule lime presset ud over. Pynt evt. med avocado skiver og koriander. 

Noter

*Jeg bruger ofte 1 kyllingboullion og 1 grøntsagsbouillon terning. Det syntes jeg, giver den bedste smag.
**Og her kommer mit sædvanlige råd, når det kommer til hakkede tomater: køb hele flåede tomater og hak dem selv på et skærebræt.
Tacokrydderi.
  • 1 ½ spsk spidskommen
  • 1 tsk chipotle eller chilipulver
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk løgpulver
  • ¼ tsk tørret oregano
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk havsalt
  • ½ tsk friskkværnet peber.