Go Back Email Link

Pirogger med oksekød og grøntsager

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

Dej

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie eller smeltet smør

Fyld

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • Olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 1/2 squash
  • 1 stilk selleri (kan udelades)
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk konc. tomatpure (1 lille dåse)
  • Salt og friskkværnet peber

1 æg til pensling

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i lunkent mælk. Tilsæt fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet og ælt dejen. Tilsæt sukker, salt og olie og ælt godt. Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 45 minutter.
    • Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke i olivenolie. Tilsæt spidskommen og steg videre i 1 minut. Tilsæt og brun hakket oksekød.
    • Riv squash, selleri og gulerødder og steg det sammen med kødet. Tilsæt oregano og tomatpure og lad det simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
    • Del dejen i 16 stykker og rul dem ud i cirkler på ca. 15 cm. Pensl halvdelen af kanten med pisket æg. Kom en skefuld kød på midten og luk dejen til en halvcirkel. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
    • Pensl med æg og bag dem 15 minutter ved 200°C, til de er gyldenbrune, inden de køler af på en bagerist.