Skær løg i skiver og steg ved svag varme, indtil det skal bruges. Tænd ovnen på 200°C.
Ælt mel, æg, mælk og salt til en lind dej.
Bring vand i kog i en stor gryde og tryk dejen ned i vandet gennem et dørslag med store huller. Er dejen for tyk, kan der æltes ¼ dl mælk i, så den nemmere kan trykkes i gennem. Når spätzle kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og lægges til tørre på et viskestykke.
Steg pølser i skiver og bacon i tern sprødt og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Brug den samme pande og steg spätzle i 2 minutter ved medium varme. Bland spätzle, pølser og bacon i panden.
Riv osten på et rivejern. Læg spätzle og revet ost lagvis i et smurt ovnfast fad. Slut af med ost og hæld fløden i.
Gratiner retten ved 200°C i 12-14 minutter og fordel ristede løg, friskkværnet peber og lidt hakket persille eller purløg over.