Go Back Email Link

Brioche Burgerbolle

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer
Antal 8 boller

Ingredienser

  • ¾ dl mælk
  • 1 ½ dl vand
  • 25 g gær
  • 250 g speltmel
  • 250 g Tipo 00 hvedemel
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 2 spsk muscovado sukker (eller almindelig sukker)
  • 2 tsk salt
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent mælk og vand og ælt med speltmel og halvdelen af hvedemelet.
  • Smelt smørret. Pisk æg og gem lidt til pensling. Tilsæt æg, smeltet smør, sukker og salt.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt i 10 minutter til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. 
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 2 timer.
  • Form 8 boller og tryk dem flade. Lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter.
  • Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag ved 200°C i 15 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

Noter

Burgerboller skal være lidt flade, og det gør jeg ved at lade dem hæve med en ren bageplade over, som er trykket let ned over bollerne. Læg evt. film eller bagepapir imellem. Så holder de en fin form.