Go Back Email Link

Panini med courgette, prosciutto og mozzarella

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 flutes, sandwich størrelse
  • 1 courgette
  • Olivenolie
  • 1 glas grøn pesto
  • 1 ps rucola salat
  • 4 skiver prosciutto crudo (tørret italiensk skinke)
  • 1 frisk mozzarella (ca 125 g)
  • 2 tomater

Sådan gør du

  • Skær courgetten i skiver på langs og steg dem let gyldne på en pande.
  • Skær flutes over og smør med pesto. Saml panini med skyllet rucola salat, skinke, courgette, mozzarella i skiver og tynde skiver tomat.
  • Rist panini i en toastmaskine til brødet er gyldent og osten er smeltet. Serveres varme.

Noter

Variationer:
Brødet kan være et baguette, en flad bolle, et ciabatta flutes og sågar rugbrød.
Brødet smøres med grøn eller rød pesto, smør, mayonnaise eller et tyndt lag olivenolie.
Grøntsagerne kan være aubergine, æble, avocado, spinat, rødløg og så videre.
Fyldet kan være pepperoni, kylling, skinke, salami og generelt alle slags kødpålæg.
Osten skal være en smelteost, så revet ost, frisk mozzarella, cheddar og lignende virker godt. 
Krydder for eksempel med frisk timian, basilikum, oregano, salvie eller rosmarin.
Kun fantasien sætter grænser for den perfekte panini.